Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en voor social media. Wil je meer weten over deze cookies, lees dan onze privacy disclaimer en de uitleg over cookies
Door hiernaast op "Akkoord" te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op "Cookie instellingen aanpassen".

Horeca- en winkelpersoneel met vr-brillen getraind tegen overvallen

Met het in gebruik nemen van een nieuwe virtuele training tegen overvallen heeft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) zaterdag in Amsterdam de Week van de Veiligheid geopend. 

 

De training is bedoeld voor horeca- en winkelpersoneel. Het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontwierp een aantal 360-gradenvideo’s waarbij de overvallen zo natuurlijk mogelijk worden nagebootst.

''We roepen ondernemers op hun medewerkers goed voor te bereiden op overvallen en winkeldiefstal. Voorbereid personeel is immers criminaliteit de baas'', aldus Van der Steur.

Het CCV ontwikkelde de training samen met Koninklijke Horeca Nederland en Detailhandel Nederland. Thema van de Week van de Veiligheid is dit keer 'Ben jij voorbereid op criminaliteit?'

Deel deze pagina

Actuele berichten

Inflatie en indexatie bij bedrijfsruimtebron: https://www.nvm.nl/

De inflatie schiet momenteel door het plafond. De gevolgen daarvan zijn voor iedereen merkbaar. Huurders van bedrijfsruimte merken het ook in hun portemonnee. Zo zal de jaarlijkse indexatie als gevolg van de gestegen inflatie een stuk hoger uitpakken dan zij gewend zijn. Hoe zit dit?

Lees meer

Makelaars: 'Fors meer horecazaken te koop door financiële problemen'bron: nos.nl

Sinds het begin van dit jaar is het aantal horecabedrijven dat te koop staat, met zeker een kwart toegenomen in vergelijking met de afgelopen twee coronajaren. Veelal stoppen de horecabazen vanwege financiële problemen.

Makelaars schatten dat ze sinds januari 25 tot 30 procent meer horecabedrijven in de aanbieding hebben. Sectoreconoom Gerarda Westerhuis van ABN Amro bevestigt de toename.

Lees meer