Apostolis is een begrip in Terneuzen en ver daarbuiten. De sfeervolle zaak met mediterrane en Griekse keuken trekt een breed en trouw publiek uit Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen én Vlaanderen. Gasten genieten van de kwaliteit, beleving en de tijd die ze krijgen om ontspannen te genieten van een avondje uit. Dankzij deze vaste gastenkring is de omzet een jaarrond stabiel en betrouwbaar. Kansen volop, zéker nu de gemeente Terneuzen juist op deze plek een horecapleintje ontwikkeld én een nieuw hotel de deuren zal openen.
Apostolis ligt op één van de kansrijke horecapunten in Terneuzen: de kop van de Nieuwstraat. Deze straat, meer en meer een ‘restaurantstraat’, vormt de directe verbinding tussen de Scheldeboulevard, parkeergarage, het Scheldetheater en het levendige winkelhart van Terneuzen. Op deze locatie zet de gemeente volop in op herontwikkeling met een nieuw horecaplein in wording, de bouw van een nieuw hotel en de ontwikkeling van twee woonblokken. Een unieke kans voor horecaondernemers die willen inspelen op de groei van Terneuzen en het toerisme in de regio.
Restaurant over drie percelen
Wie voor het restaurant staat, ziet dat het drie percelen omvat. Het middelste deel is het oudste deel en dateert van circa 1885. Het linkerdeel is, na een brand in 1987, opnieuw opgebouwd. Hier vind je ook de ingang. Bij de binnenkomst, via het glas omheinde terras, zie je links de bar en rechts het restaurant. In dit eerste deel van het restaurant is plaats voor ongeveer 20 gasten. Loop je verder, dan kom je in het middengedeelte. Daar kunnen ongeveer 40 gasten ontvangen worden. Het rechterdeel tot slot telt 32 zitplaatsen en is afsluitbaar van het middendeel. Vanuit het middendeel hebben de gasten toegang tot de garderobe en de heren- en damestoilet, die smaakvol neutraal is uitgevoerd in zandtinten. Daar is tevens een deur naar de bovenwoning. In het middeldeel staat de saladebar.
Royaal terras
Het permanente terras loopt over de volle breedte van de zaak en biedt plaats aan 38 gasten. Hiervoor is een permanente vergunning beschikbaar, zonder precariorechten. Het terras is volledig overkapt met een weer- en windvaste luifel. Diverse terrasheaters bieden extra warmte op de wat koelere avonden. Wat opvalt is het fraaie meubilair, zowel binnen als buiten. Buiten is het luxe, gemêleerd grijze terrasmeubilair volledig weerbestendig.
Sfeervol interieur
Binnen is het interieur in 2020 in samenspraak met een binnenhuisarchitect volledig vernieuwd. De kleuren blauw, zwart en grijs in combinatie met hout zorgen voor een warme, aangename sfeer. De pilaren versterken het mediterrane karakter van het restaurant, maar deze kunnen vanzelfsprekend eenvoudig vervangen of weggehaald worden, al naar gelang het horecaconcept van de nieuwe eigenaar.
Ruime, professionele keuken
De keuken is bereikbaar via het midden gedeelte en via de achterzijde voor de levering van goederen. In de goed uitgeruste keuken vind je in het voorste deel een grote grill, friteuse, gyros grill en een koelwerkbank. In het achterste deel staat onder andere een 6-pits gasstel, friteuse, Rational oven (splinternieuw) en diverse koelwerkbanken. Er is een afwaskeuken met een professionele vaatwasmachine. Verder zijn er voldoende vriezers, koelingen en opbergkasten. In 2020 is de keuken voorzien van rubberen, veiligheid antislip tegels en design wandtegels in de kleur van de Middellandse Zee.
Goed onderhouden
De zaak is goed onderhouden. Zo is de CV van het restaurant in 2023 volledig vernieuwd. Het pand is geïsoleerd en de buitenzijde is afgewerkt met weerbestendig, kleurvast en onderhoudsarm Keralit.
De heer B. Brinkman
Regiomanager Zeeland
Telefoon | 06 -53960241 | 033-2581330
E-mail | b.brinkman@klaassenbv.nl