Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en voor social media. Wil je meer weten over deze cookies, lees dan onze privacy disclaimer en de uitleg over cookies
Door hiernaast op "Akkoord" te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op "Cookie instellingen aanpassen".

Sluisplateau 30
Terug naar overzicht

Sluisplateau 30, Wemeldinge

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Nieuw!

Omschrijving

Deel deze pagina
De jachthaven van Wemeldinge is een rustieke toplocatie direct gelegen aan Nationaal Park Oosterschelde. De haven ligt dicht tegen het charmante dorp aan. Wemeldinge is in trek. Niet voor niets vind je er drie campings, diverse hotels en B&B’s. Water en een jachthaven trekt mensen. In de eerste plaats natuurlijk de booteigenaren, maar ook de Wemeldingenaren zelf en de vele toeristen nemen er graag een kijkje. Middenin de haven, op het sluisplateau, vind je Havenbrasserie Bom Dia. Een heerlijke plek voor een lunch, borrel of diner met uitzicht op de haven.

Op het Sluisplateau hangt ’s zomers een ontspannen, mediterraan vakantiesfeertje. Havenbrasserie Bom Dia heeft een uitnodigende uitstraling en een fantastisch terras. In de zomer gonst het hier van de bedrijvigheid. Zeilers die even een drankje komen doen aan de bar, Belgen die hier kreeft, oesters of zeetong eten – en daar graag een half uur voor rijden - en natuurlijk de vele (Duitse) toeristen die Wemeldinge aandoen, al dan niet op de fiets. Zoals overal in Zeeland neemt het toerisme toe en wordt het toeristenseizoen steeds langer.

Sfeervol restaurant
In het ruim opgezette restaurant is momenteel plaats voor ongeveer 70 gasten. Meer is mogelijk. Zo zijn hier wel groepen ontvangen van circa 100 man. De inrichting is sfeervol. Hier vind je ook de bar met tien barkrukken. De perfecte plek voor zeilers om na te praten over weer een fantastische zeildag. De bar is groot en compleet uitgerust met tap (2x bier 2x fris), koffiemachine, afwasmachine, al het benodigde glaswerk, vaatwasser en verschillende barkoelingen. Wat hier opvalt, is het fantastische uitzicht over de haven. Waar je ook zit, je kijkt naar buiten en je ziet de boten. Dat is een fantastische troef van dit restaurant. Hier wordt gewerkt met een zomer- en winterkaart. Logisch als je bedenkt dat de zomers druk en hectisch zijn. Makkelijke en toegankelijke gerechten voeren dan de boventoon. Altijd vers en kwalitatief in orde. Dat is wat de gasten hier verwachten. In de wintermaanden is het rustiger en is er meer tijd voor de gasten en de bereiding van de gerechten.

Zonnig terras
Het terras ligt aan de voor- en achterzijde. Hier kunnen ongeveer 80 gasten terecht voor een hapje of drankje in de zon. Wie wil, kan hier het aantal stoelen nog zeker uitbreiden tot 100. Wat zit je hier mooi! Vrijwel bovenop de bedrijvigheid van de mooie jachthaven en op loopafstand van het dorpshart. Voor de vele fietsers en wandelaars is dit een perfecte tussenstop.

Ruime keuken
De keuken, direct achter de bar, is opvallend ruim opgezet. In feite kun je vier delen onderscheiden: koude kant, warme kant, desserts en afwas. Er staat een koelcel en de koks kunnen eenvoudig rond het kookeiland lopen. Dat werkt buitengewoon prettig. In 2021 is de keuken volledig verbouwd. Nieuwe vloer en tal van nieuwe kookapparatuur maken dat je hier direct aan de slag kunt. Alles is van uitstekende kwaliteit. Het magazijn vind je een verdieping lager. Door het niveau verschil is één zijde toegankelijk voor de leveranciers. Hier is de opslag. Ook vind je er een drankmagazijn en het magazijn voor de keuken met nog een koelcel, vriescel en ruimte voor het bewaren van alle non-food artikelen.

Volop kansen!
Havenbrasserie Bom Dia werkt momenteel met enkele medewerkers met een nulurencontract. Ook ten aanzien van brouwerij of anderszins zijn er geen verplichtingen. Volop kansen dus om op deze plek je eigen horecadromen waar te maken. Een zelfde soort restaurant of pannenkoeken, pizza’s, tapas enzovoorts. Het kan allemaal! De gasten op deze plek zijn altijd in voor een hapje en een drankje. Het is aan jou om dit op jouw manier zo goed mogelijk waar te maken.


De heer B. Brinkman
Regiomanager Zeeland
Telefoon | 06 -53960241 | 033-2581330
E-mail | b.brinkman@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?