Jamie Kleijne, Joey Hehamahua en Guido Prins bedienen voor Klaassen de horecamarkt in Amsterdam. Zij weten wat daar speelt en staan horecaondernemers bij in de zoektocht naar een opvolger. Het drietal van Klaassen ziet iets opmerkelijks gebeuren, wat interessante kansen oplevert voor uitbaters van hotels, restaurants en cafés.
Onzekere toekomst
Met het uitbreken van corona brak er een onzekere tijd aan voor veel horecaondernemers. Ze kregen te maken met nieuwe regels, minder gasten en zelfs met complete sluiting. De ondergang voor veel hotels, restaurants en cafés in Amsterdam, zou je verwachten.
Dit is hét moment
Toch ziet het Amsterdamse team van Klaassen Horecamakelaardij iets anders. “Door alle steunmaatregelen die de overheid heeft, zijn er juist minder faillissementen in de horeca dan normaal”, zeggen de horecamakelaars. “Tegelijkertijd zijn er veel mensen die in Amsterdam een horecazaak willen beginnen.” Met andere woorden: er is veel vraag, minder aanbod. Een uitgekiend moment om juist nu over de verkoop van je horecazaak na te denken.
Ontzorgen
Horecaondernemers stoppen hun ziel en zaligheid in het bedrijf, weten Jamie, Joey en Guido. “Na jaren van hard werken is de beslissing om te verkopen daarom niet makkelijk. Wij kunnen daarbij helpen. We helpen bij het inventariseren en het vaststellen van de vraagprijs. We maken een brochure en zoeken een koper, regelen bezichtigingen en zorgen voor een soepele overdracht. In overleg kunnen we ook ervoor kiezen om het discreet in de verkoop te nemen.”
Belangstelling
Het zou zomaar kunnen dat de toekomstige opvolger van een hotel, restaurant of café al bij Klaassen Horecamakelaardij bekend is. Ze houden een bestand bij met belangstellende kopers. Elke maand kijken ruim vijfentwintigduizend bezoekers op de website van Klaassen Horecamakelaardij naar de horecabedrijven die te koop staan. Daarnaast werkt Klaassen samen met www.horecaspot.nl. Dit is een platform waar horecamakelaars horecazaken te huur of te koop aanbieden. Een soort Funda in business, alleen dan alleen voor horecabedrijven.
Gratis waardebepaling
Die belangstelling maakt het voor horecaondernemers interessant om juist nu na te denken over de verkoop van hun bedrijf. Dat begint bij Klaassen Horecamakelaardij met een gratis waardebepaling. Ook leuk om te weten wat je bedrijf eigenlijk waard is.
Wil jij weten wat jouw Amsterdamse horecabedrijf waard is en hoe groot jouw kansen zijn op een succesvolle verkoop? Neem dan contact op met het hoofdkantoor van Klaassen via 033-2581330 of mail naar info@klaassenbv.nl.