Specktakel Wereldse Keuken ter overname aangeboden. NU in prijs verlaagd vanwege een nieuwe aanstaande uitdaging van de ondernemer.
Na 22 jaar waarin de ondernemer het restaurant naar ongekende hoogte heeft gebracht, is het bedrijf (instap)klaar voor de volgende ondernemer. De succesvolle exploitatie heeft een grote naamsbekendheid in Haarlem en omstreken. Vooral de binnentuin met een schuifdak maakt het object uniek. Dat in combinatie met goed eten, maakt het dan ook een zeer winstgevend bedrijf, met nog voldoende groei mogelijkheden.
Profilering:
Specktakel is een restaurant met een wereldse keuken. Niet alleen de inrichting straalt wereldse sferen uit, maar ook het menu is gebaseerd op wereldse- en eerlijke ingrediënten. Alles komt uit eigen keuken en elk kwartaal wisselt het menu op basis van beschikbare seizoensproducten.
Bij Specktakel eet je niet stilletjes. De kleuren, aroma's en smaken creëren een heerlijk samenspel waarover gesproken moet worden.. En dat gebeurt dan ook, want het restaurant staat zeer goed aangeschreven op de bekende review sites. Het is vooral de wijn-spijs combinatie die een avond hier echt tot een feestje maakt. En de gerechten worden allemaal op een unieke creatieve wijze geserveerd. Een waar genot voor letterlijk alle zintuigen.
Het restaurant is gevestigd in een (rijks)monumentaal pand. Dit in combinatie met de inrichting waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen, krijgt de exploitatie gelijk een moderne sfeervolle uitstraling. Zeker in combinatie met de prachtige binnentuin. Door wisselende Afrikaanse en Aziatische invloeden waan je jezelf even op vakantie in een verborgen restaurantje.
Ligging:
Niet alleen een wereldse keuken, maar ook gelegen op een wereldse locatie in hartje centrum van Haarlem. Het betreft een tussengelegen (horeca)bedrijfspand op een A locatie middenin de binnenstad van Haarlem. Het restaurant ligt op een steenworp afstand van de Grote Markt en de Bavo Kerk. Wat de locatie echt uniek maakt is de bijzondere binnentuin, met een schuifdak dat open en dicht kan, afhankelijk van het weer.
Het object ligt aan de Spekstraat, de straat tussen de populaire hoofd winkelstraat de Grote Houtstraat en de Oude Groenmarkt. Zowel de Spekstraat als de Oude Groenmarkt staan beide bekend om hun grote variëteit aan horeca gelegenheden en trekken zodoende ook veel publiek.
Met de Grote Kerk, de Grote Markt voor de deur, is het voor de vele bezoekers, veelal ook toeristen, een perfecte buurt om een hapje te eten of te lunchen. Ook met de concertzaal Philharmonie en de Toneelschuur om de hoek, trekt het restaurant veel bezoekers, die eerst lekker uitgebreid uit eten gaan.
Indeling:
Via het terras aan de voorzijde van het pand kom je het restaurant binnen aan de linkerzijde. Het is een L vormige ruimte met aan weerszijden diverse tafels opgesteld. Links achterin het restaurant bevindt zich de logisch geplaatste bar. Boven de bar zit een grote lichtkoepel die zorgt dat er voldoende daglicht binnenkomt.
Achter de bar zit de open keuken, want de keuken staat in verbinding met het restaurant via een grote opening achter de bar. De keuken is rondom voorzien van apparatuur en werkbanken. De spoelkeuken zit in een aparte ruimte naast de keuken. Tegenover de bar loopt het restaurant door met diverse tafels en stoelen. Vanuit hier zijn de bar, de (spoel)keuken, de toiletten en de binnentuin te bereiken. Aan de rechterzijde bevinden zich de gescheiden toiletgroepen. Tevens zit hier een extra ingebouwde koelcel.
De ruime binnentuin is toegankelijk via een deuropening rechts achterin het restaurant. De gehele binnentuin is voorzien van 42 zitplaatsen, die multifunctioneel gebruikt kan worden (bijv. bij recepties). Wat deze ruimte extra bijzonder maakt is dat het dak automatisch open kan, waardoor het een belangrijke functie heeft zowel in de zomer als in de winter.
Verder is er nog een grote opberg- / voorraad ruimte te bereiken via een deuropening rechts achterin de binnentuin. Naast magazijn wordt het gebruikt als bijkeuken, inclusief koel- en vriescel en een personeels-ruimte. Tevens achterom bereikbaar.
Capaciteit:
Het restaurant biedt ruimte aan ca. 90 gasten, waarvan 42 zitplaatsen in de binnentuin, die ook perfect in te vullen is voor bijvoorbeeld groepen. De patio aan de achterzijde heeft nog eens ca. 10 zitplaatsen. Verder heeft het restaurant aan de voorzijde een terras aan weerszijden van de straat met ca. 20 zitplaatsen. Dé perfecte plek voor een aperitiefje of een heerlijke borrel.
Het totale object is ca. 230 m², waarvan ca. 142 m² aan verkoopruimte (exclusief het terras) en 90 m² aan opslag en productieruimten.
Openingstijden:
De openingstijden zijn van ca. 17.00 tot 22.00 uur. Op woensdag is het restaurant gesloten (pre-corona).
Verplichtingen:
Het bedrijf heeft een brouwerij verplichting voor afname bij Brand/Heineken (geen hectoliter verplichting). Ook is er personeel dat van rechtswege overgenomen dient te worden. Vraag de horecamakelaar naar een overzicht van het personeelsbestand.
De inventaris is in goede staat. Er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten, die niet opgezegd kunnen worden.
Bijzonderheden:
- Hoge omzet, goede naamsbekendheid en winstgevende exploitatie
- A locatie in de binnenstad van Haarlem
- Stijlvolle uitstraling
- Sfeervolle binnentuin met schuifdak
- Extra omzetpotentie dmv het aanbieden van lunch
De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie bedraagt:
€ 395.000,-
De huurprijs van de registergoederen bedraagt:
ca. € 50.000,-- excl. BTW (restaurant)
ca. € 15.000,-- excl. BTW (aanhorige opslag)
Download de brochure bovenaan de pagina. Wil je letterlijk een kijkje in de keuken van Specktakel? Kijk dan ook zeker naar de video bovenaan de pagina waarin de eigenaar zijn bedrijf voorstelt.
Voor meer info: Jamie Kleijne, 06-45210158 of j.kleijne@klaassenbv.nl
Klaassen Horecamakelaardij B.V.