Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en voor social media. Wil je meer weten over deze cookies, lees dan onze privacy disclaimer en de uitleg over cookies
Door hiernaast op "Akkoord" te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op "Cookie instellingen aanpassen".

Markt 11
Terug naar overzicht

Markt 11, Domburg

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Nieuw!

Omschrijving

Deel deze pagina
Als er één Zeeuwse badplaats is die zichzelf verkoopt, dan is het Domburg. Zomer of winter; hier is elk seizoen iets te beleven. Het strand en het gezellige centrum is verleidelijk voor locals, tweede huisbezitters, vakantiegangers en dagjesmensen. Wie goede gerechten serveert en dat combineert met persoonlijke aandacht en een paar woorden Duits, doet hier goede zaken. Restaurant ’t Begin focust zich op ontbijt en lunch. Wie graag samen in de horeca werkt, maar ook een ‘9 tot 5 baan’ ambieert, zit hier op rozen. Het laatste rondje om 17 uur? Die unieke kans vind je hier!

Centraler in Domburg vind je het niet. Dit restaurant ligt op de Markt, aan de Ooststraat en pal tegenover de kerk. Hier passeren dagelijks honderden, zo niet duizenden mensen. Mensen die in een vakantiesfeer zijn en graag willen genieten. Ze kijken, ze kopen en nemen de tijd voor een ontbijt, lunch, diner of hapje en drankje tussendoor. Hier op de Markt zit je eerste rij, zowel als gast, maar zéker ook als ondernemer.
Extra voordeel is dat hier de zon als eerste op het terras schijnt. Vandaar dat hier de deuren ook als eerste opengaan. Vanaf half negen zijn gasten al welkom voor een ontbijt. Daarvan wordt volop gebruik gemaakt, zowel door gasten van de nabijgelegen hotels als door strandgangers en andere bezoekers aan Domburg.

Restaurant
Restaurant ’t Begin is momenteel gespecialiseerd in ontbijt- en lunchgerechten. Een goede keuze, want hiermee onderscheidt het restaurant zich nadrukkelijk van andere horecagelegenheden. Wie ook ’s avonds voor het diner open wil gaan, heeft daartoe alle mogelijkheden. Alleen een focus op frituur is op deze locatie niet toegestaan. Het restaurant heeft een warme, sfeervolle uitstraling, met een kleurenpalet dat past bij de zee. De goud, bruin, groen, grijs en antraciet kleuren creëren een sfeer waarin je je direct op je gemak voelt. Aan de achterzijde zorgen drie grote dakvensters voor prettig binnenvallend licht.
Verder is er een compleet lichtplan gemaakt met tal van led-lichtpunten verspreid in de zaak. Binnen is ruimte voor zeker 52 couverts. Met de huidige menukaart is het restaurant goed met twee personen te runnen. Momenteel zijn er 2 medewerkers in vaste dienst. Overname is in overleg.

Ruim en zonnig terras
Daarnaast heeft het restaurant een ruim en zonnig terras met 36 couverts. Het terras is gebouwd op een vlonder van composiet. Eronder is de vetopvangput. Er is terrasverlichting en – verwarming en een terrasoverkapping. Deze heeft één vast glazen scherm aan de westzijde, terwijl de boven- en voorzijde open- en dicht kunnen. Zo kun je een aantrekkelijk winterterras creëren. Voor de vlonder, aan de straatkant, zijn ook terrasplaatsen. Aantrekkelijk is dat de voorgevel van het restaurant volledig kan worden opengeschoven. Op deze manier worden binnen en buiten optimaal met elkaar verbonden. Opvallend pluspunt bij zomerse temperaturen: de eerste zonnestralen om half negen betekenen ook dat het terras aan het einde van de middag (als iedereen van het strand komt) heerlijk schaduwrijk is. Een ware verademing voor veel gasten!

Huidige menukaart en keuken
De menukaart is divers, met gerechten met relatief eenvoudige bereidingen. Ontbijten kan met een croissant, maar ook met compleet ontbijt met eieren, pancakes en uitsmijters. Andere gerechten op de kaart zijn onder andere belegde broodjes, pannenkoeken, hamburgers, maaltijdsalades, gebak en wafels. Je hoeft geen volleerd kok te zijn om deze gerechten goed en snel te kunnen bereiden. Momenteel heeft één keukenmedewerker een vast dienstverband. Overname is in overleg. De keuken voldoet voor het bereiden van de gerechten op de huidige kaart. Er is onder andere: 4 pits gasfornuis, bakplaat en salamander grill, diepvrieskist, twee frituren, twee opbergkasten en een moderne afzuigkap. Op zolder en in de kelder is opslagruimte. In de kelder is ook de bieropslag. Er is een aparte spoelkeuken.

Bijzonderheden
Het restaurant is zes jaar geleden volledig gerestyled. Dat geldt ook voor de toiletgroep. Het restaurant wordt afgesplitst van de naastgelegen Italiaans ijssalon en bakkerij & winkel. Vanzelfsprekend worden daarover in onderling overleg afspraken gemaakt. Verder zijn er enkele lopende contracten, namelijk voor de koffiemachine (afnameverplichting koffiebonen tot medio 2025) en het camerasysteem (loopt nog enkele jaren, in samenspraak met ijssalon en bakkerij).

De heer B. Brinkman
Regiomanager Zeeland
Telefoon | 06 -53960241 | 033-2581330
E-mail | b.brinkman@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?